Pojďte pracovat do AVASTu!

AVAST is hiring! Pokud chcete pracovat ve firmě, jejíž produkt má více než 130 miliónů uživatelů, ale máte strach, aby Vás nesešrotoval velký moloch, pak práce v AVASTu může být to pravé. Žádný dress-code, žádný open-space, žádný „manager“, který Vám bude stát s bičem za zády a diktovat nesmyslné požadavky nebo Vám vyčítat, že jste věnovali hodinu sebevzdělávání (třeba formou čtení Augiho blogu ;-)).
Každá mince má ale dvě strany, takže relativní svoboda v práci je vyvážena požadavkem na samostatnost, smysl pro pořádek a schopnost sebemotivace.

Tato pozice již není volná, ale máme v AVASTu jiné neméně zajímavé pozice pro .NET programátory, takže se mi v případě zájmu neváhejte ozvat.

A o jakouže práci se to jedná? Spolu se mnou, Tomášem a částečně AlenKou byste spolupracoval(a) na systému pro podporu chodu naší virové laboratoře, tzn. softwaru pro zpracování velkého množství vzorků z různých zdrojů, jejich automatické zpracování, přidělování analytikům, podporu pro vytváření nových virových definic (příp. samostatné tooly), reporting apod.

Vaším denním chlebem by tak byl C#, (T-)SQL, HTML+JS, vše podle aktuálních potřeb. Zastáváme totiž názor, že než mít specialistu jen na jednu věc (databáze, web), je lepší, aby se vývojář staral o vertikální výsek projektu, tj. aby šel se svou částí kódu od databáze, přes aplikační server až po nasazení a podporu. Přirozeně, každý jsme jiný, každého baví něco jiného (a tak se o to víc zajímá), takže zde funguje výměna zkušeností, společné Utils knihovny atd.

Pozornému čtenáři mého blogu asi netřeba zdůrazňovat, že máme rádi nové technologie (pokud má jejich použití smysl) a rádi děláme věci pořádně. Příkladem budiž použití NoSql databáze Cassandra, testování (to opravdu není pravidlem v každé firmě) nebo nově integrační server.

Co očekáváme od uchazeče?

  • perfektní znalost C# (minimálně verze 3)
  • perfektní znalost .NET Frameworku (minimálně verze 3.5) – kromě core především ADO.NET, ASP.NET a WCF
  • zkušenosti s ASP.NET MVC
  • dobrou znalost MS SQL (2008)
  • praktickou znalost návrhových vzorů (tj. umět je správně aplikovat v praxi, ne je umět vyjmenovat)
  • znalost základních algoritmů a jejich složitostí (opět umět využít při rozhodování během řešení úkolu)
  • zkušenosti s psaním testů
  • obecný rozhled v SW technologiích, tj. nežít jen v MS bublině, vědět co je heap, stack, COM, serializace, tušit jak může fungovat Garbage Collector, jak funguje TCP, HTTP, vědět proč pařez nemůže býti stromem atd. (prostě základy, co musí každý programátor znát)
  • zájem o nové technologie, přístupy a postupy
  • …ale i základní znalost starého dobrého čistého C (schopnost napsat/upravit jednoduchý program v C)
  • vystudovaná slušná technická univerzita je dobrým předpokladem, nikoliv nutnou podmínkou (tou je znalost metodik UTFG a RTFM)

Technický skill ale není vše, takže očekáváme i rozumné osobnostní rysy, především komunikativnost (je potřeba komunikovat se zbytkem virové laboratoře) a rozumnou míru asertivity (nebát se přijít s vlastním nápadem, vylepšením nebo kritikou). Výše zmiňovaná samostatnost, smysl pro pořádek a nadšení pro práci jsou nutnou podmínkou (co si budeme nalhávat, jsme tu tak trošku perfekcionisti a zlí jazykové by řekli, že i trošku workoholici ;-)).

Práce není možná z domova, ani na částečný úvazek, ale pracovní doba je „flexibilní“, tj. když ráno potřebujete zajít na úřad, tak se svět nezboří. Sedíme v Praze přímo na Budějovické (metro C), v krásné nové budově. Kanceláře máme různě velké, ale rozhodně nebudete sedět v openspace.

A co Vám můžeme nabídnou my (pokud Vám výše uvedené nestačí :-)) ?

  • solidní plat
  • 5 týdnů dovolené
  • firemní angličtina
  • 90Kč stravenky
  • nealko pití na pracovišti
  • příspěvek na důchodové připojištění
  • nekuřácké pracoviště

Pokud Vás nabídka práce zaujala, neváhejte mi napsat!

13 thoughts on “Pojďte pracovat do AVASTu!

  1. Mít zkušenosti, umět programovat a mít ukončené studium, tak neváhám a posílám CV. Myslím že je to více než dobrá nabídka, už jen proto že tam pracuje Augi, podle mě jeden z nejlepších programátorů v ČR. 🙂

    To se mi líbí

  2. Co presne si clovek ma predstavit pod „perfektní znalost C#“? Neco jako do detailu vysvetlit jak jsou implementovany lambda-expression, nebo tak? jaky je rozdil mezi „dobrou praktickou znalosti C#“ a „perfetkni znalosti C#“?

    i.

    To se mi líbí

  3. Myslel jsem to hlavně z „uživatelského“ hlediska, tj. aby člověk uměl plně využít schopnosti jazyka – aby třeba nekoukal na lambda expressions, attributy nebo automatic properties jako na nějakou magii.
    Pro mě je to třeba samozřejmost, ale praxe ukázala, že to rozhodně není samozřejmost pro každého, kdo se označuje za C# programátora.
    Určitě jsem to nemyslel tak, že by člověk měl znát implementaci C# překladače nebo CLR – ani znalost CIL není třeba.

    To se mi líbí

Napsat komentář

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.